Mars en mercurius Antwerpen

Beste bezoeker,

De naam van deze vereniging Mars en Mercurius Antwerpen verwijst naar de Romeinse goden van de Oorlog (Mars) en de Handel (Mercurius).
De naam is dan ook de perfecte samenvatting van wie we zijn: een vereniging die officieren, ex-officieren, reserveofficieren van defensie samenbrengt met de industrie om de samenwerking en netwerking tussen beiden bevordert.

Nu er op het Europees grondgebied een oorlog uitgevochten wordt, is de roep naar intense samenwerking tussen militairen en de industrie nog nooit zo groot geweest. Defensie-inspanningen gaan hand in hand met wat de industrie en haar technologie en productiecapaciteit te bieden hebben. Deze samenwerking is cruciaal om het hoofd te kunnen bieden aan de uitdagingen die de geopolitieke situatie met zich meebrengt.

Aan de andere kant zet defensie meer en meer in op jongere, fitte en technisch geschoolde militairen die met de nieuwste technologie en het modernste defensiemateriaal overweg kunnen. Dit resulteert in een uitstroom van militairen die zich nog helemaal niet aan het einde van hun carrière of op pensioengerechtigde leeftijd voelen en nog een mooie toekomst in de industrie kunnen waarmaken. Goedgetrainde officieren van middelbare leeftijd maar met een pak aan leiderschapservaring vloeien langs deze weg naar de arbeidsmarkt. Via netwerking, bijeenkomsten, voordrachten, bezoeken en andere activiteiten wil Mars & Mercurius beiden samenbrengen en een brug zijn tussen de officier en de industrie.

belgium, antwerp, office-1748925.jpg
petro paulo, belgium, antwerp-329475.jpg

Onze lokale Club Antwerpen organiseert bijeenkomsten, netwerkmomenten en studie-uitstappen met officieren en industriëlen, bedrijfsleiders en zelfstandigen om de wisselwerking tussen officieren en industrie te bewerkstelligen en de Club Antwerpen wilt zo bij uitstek de ontmoetingsplek zijn waar officieren en industriëlen elkaar ontmoeten.
Wie interesse heeft in deelname aan of wie deel wil uitmaken van dit netwerk kan altijd zijn kandidatuur indienen door ons lidmaatschapsformulier in te vullen een CV te laten geworden. Dit geldt zowel voor officieren als ex-officieren, reserveofficieren, industriëlen, bedrijfsleiders en zelfstandigen. Ik hoop van harte om lid, nieuw lid én kandidaat lid op onze talrijke bijeenkomsten te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groeten,

Paul Verzele, Voorzitter